Publicatie: ‘De tijd van one-size-fits-all voor HR-professionals is voorbij’

Donderdag 18 Oktober 2018

Tijdens de Nationale MeewerkWeek gaan directies van bedrijven in heel Nederland een dag(deel) aan de slag op hun éigen werkvloer. Van inpakken tot administratie en van telefoondienst tot orderverwerking. Het vergroot wederzijds begrip, geeft inzicht om tot verbeteringen te komen van de werkomgeving en het optimaliseren van duurzame inzetbaarheid van werknemers. Marjolein ten Hoonte, Directeur Arbeidsmarkt & MVO bij Randstad deelde eerder haar visie hierop én op de Nationale MeewerkWeek in PW:

‘De tijd van one-size-fits-all voor HR-professionals is voorbij’
Het is een uitstervend ras: personeel dat dertig jaar in dezelfde functie bij dezelfde baas werkt. De krappe arbeidsmarkt, oprukkende robotisering en toenemende vergrijzing zijn de redenen dat er voortdurend nieuwe vaardigheden en andere skills van werknemers worden gevraagd. Duurzame inzetbaarheid is voor zowel bedrijven als personeel dan ook geen keuze maar noodzaak om te voorkomen dat personeel niet al voor de pensioenleeftijd werkloos thuis zit.

Volgens Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO Randstad Groep Nederland, zijn ook HR-professionals verantwoordelijk voor het continu bijscholen van het personeel en het verzilveren van hun ervaring en potentie. “Niets doen is geen optie. Werknemers moeten samen met de werkgever echt hun eigen aanpassingsvermogen creëren.”

‘Bedrijfsleven kan belangrijke rol spelen’
“Natuurlijk”, benadrukt Ten Hoonte, “is iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkeling. Maar het bedrijfsleven kan wel degelijk een belangrijke rol spelen in het bijscholen van personeel.” Ze doelt onder meer op HR-afdelingen die nu al kunnen voorsorteren op duurzame inzetbaarheid en de toekomstige wensen van werknemers. Hoe precies? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, dat verschilt per mens. Het is een kwestie van pionieren, zo betoogt Ten Hoonte. “HR-professionals hebben de neiging om te zoeken naar bestaande instrumenten, maar die zijn er nog niet.”

Nationale MeewerkWeek
Dus moeten er nieuwe instrumenten worden ontwikkeld. “In samenspraak met de medewerkers”, voegt Ten Hoonte eraan toe. Daarom is het cruciaal om te weten wat er speelt onder het personeel en wat voor hen belangrijk is. Ten Hoonte noemt bijvoorbeeld de Nationale Meewerkweek, een initiatief waarbij directies en (HR-)managers van bedrijven en instellingen in heel Nederland jaarlijks een dagdeel aan de slag gaan op hun eigen werkvloer. Ten Hoonte: “Behalve dat dit directies nieuwe inzichten geeft over hoe het werk voor personeel leuker en lichter gemaakt kan worden, zijn dit soort evenementen ook geschikt om na te gaan of je personeel mee kan met toekomstige economische en technologische ontwikkelingen.”

Lees hier het volledige artikel.