Waarom?

Verbinding op de werkvloer is belangrijker dan ooit. Hoe ziet het nieuwe werken er nu uit in de praktijk op verschillende lagen van de organisatie? En hoe blijf je tijdens de ongekende krapte op de arbeidsmarkt kritisch kijken naar de processen en effecten daarvan op de mensen binnen het bedrijf? Een hoog salaris en goede arbeidsvoorwaarden zijn in deze krappe arbeidsmarkt niet genoeg. Het is essentieel om als werkgever te weten wat er écht speelt op de werkvloer. 

Om tot verbetering te komen is het belangrijk om inzicht te verkrijgen. Betrokkenheid van de directie met de mensen op de werkvloer is belangrijk, zowel voor bedrijfsprocessen als voor de werknemers. Met deelname aan de Nationale MeewerkWeek ervaart u hoe het is om op de daadwerkelijke werkvloer te staan. Door mee te werken ontdekt u waar werknemers tegenaan lopen ‘op de vloer’ en krijgt u inzicht in wat er moet veranderen om de werkomstandigheden te verbeteren. Daarnaast biedt het de uitgelezen kans voor werknemers om in gesprek te gaan met u, de werkgever. Dit is voor de werknemer hét moment om ideeën en oplossingen te delen. 

Voordelen van de Nationale Meewerkweek:

  • De Nationale MeewerkWeek zorgt voor een verkleining van de kloof tussen het management en de werknemer. Door mee te werken zet u de medewerkers centraal. U vergroot hun motivatie en tevredenheid door te laten merken hoe belangrijk ze zijn en door naar hen te luisteren.
  • Tijdens het meewerken op de werkvloer ervaart u wat er leeft onder de werknemers en krijgt u inzicht in wat er moet veranderen om deze omstandigheden te verbeteren. Iedere werkgever wil zijn of haar werknemers goede werkomstandigheden bieden.
  • Werknemers dragen namelijk substantieel bij aan het bedrijfssucces.
  • Tijdens het meewerken bent u extra benaderbaar: het moment voor u werknemers om ideeën en oplossingen met u te delen.

Voorgaande jaren deden onder andere bedrijven als PSV, AFAS Software en PostNL al mee aan de Nationale MeewerkWeek. Volgt u in september 2023 ook?