Waarom?

Betrokkenheid van de directie met de mensen op de werkvloer is belangrijk, zowel voor bedrijfsprocessen als voor de werknemers. Juist nu voor veel werknemers de werkomstandigheden zijn aangepast, is het belangrijk om te weten hoe het met mensen gaat. Hoe is hun werk veranderd, krijgen ze genoeg ondersteuning vanuit de organisatie en hebben ze vertrouwen in het bedrijf? Door mee te werken op de werkvloer tijdens de Nationale MeewerkWeek vergroot u deze betrokkenheid. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee:


• Iedere werkgever wil zijn of haar werknemers goede werkomstandigheden bieden. Werknemers dragen namelijk substantieel bij aan het bedrijfssucces. Tijdens het meewerken op de werkvloer ervaart u wat er leeft onder  de werknemers en krijgt u inzicht in wat er moet veranderen om deze omstandigheden te verbeteren.

• Sinds de Covid-19 uitbraak zijn er maatregelen genomen op de werkvloer om besmetting te voorkomen. Tijdens de Nationale MeewerkWeek kunt u ontdekken hoe werknemers deze restricties ervaren en kunt u bespreken waar ze tegenaan lopen.

• Door mee te werken zet u de medewerkers centraal. U vergroot hun motivatie en tevredenheid door te laten merken hoe belangrijk zij zijn en door naar hen te luisteren. Tijdens het meewerken bent u extra benaderbaar: het moment voor hen om ideeën, oplossingen of problemen met u te delen.

• De eerste stap om werkprocessen te optimaliseren is om de huidige situatie in kaart te brengen. Meewerken op de werkvloer is dé manier om de juiste inzichten te verkrijgen.

• Door het gesprek aan te gaan met uw werknemers komt u erachter waar de mogelijkheden liggen om de duurzame inzetbaarheid van uw bedrijf te verhogen.

 

De Nationale MeewerkWeek is in het leven geroepen door schoonmaakorganisatie CSU. CSU organiseert sinds 2005 een eigen meewerkweek, en gelooft dat dit initiatief ook goed past in het HR-beleid van vele andere ondernemingen. De Nationale MeewerkWeek is uitgegroeid tot een nationaal evenement. Doet u ook mee?