Waarom?

Betrokkenheid van de directie met de mensen op de werkvloer is belangrijk, zowel voor bedrijfsprocessen als voor de werknemers. Door mee te werken op de werkvloer tijdens de Nationale MeewerkWeek vergroot u deze betrokkenheid, wat verschillende voordelen met zich mee brengt:

  • Iedere werkgever wil zijn of haar werknemers goede werkomstandigheden bieden. Werknemers dragen namelijk substantieel bij aan het bedrijfssucces. Tijdens het meewerken op de werkvloer ervaart u wat er leeft onder de werknemers en krijgt u inzicht in wat er moet veranderen om deze omstandigheden te verbeteren.
  • Door mee te werken zet u de medewerkers centraal. U vergroot hun motivatie en tevredenheid door te laten merken hoe belangrijk zij zijn en door naar hen te luisteren. Tijdens het meewerken bent u extra benaderbaar: het moment voor hen om ideeën, oplossingen of problemen met u te delen.
  • De eerste stap om werkprocessen te optimaliseren is om de huidige situatie in kaart te brengen. Meewerken op de werkvloer is dé manier om de juiste inzichten te verkrijgen.
  • Door het gesprek aan te gaan met uw werknemers komt u erachter waar de mogelijkheden liggen om de duurzame inzetbaarheid van uw bedrijf te verhogen.

De Nationale MeewerkWeek is in het leven geroepen door schoonmaakorganisatie CSU. CSU organiseert sinds 2005 een eigen meewerkweek, en denkt dat dit initiatief ook goed past in het HR-beleid van vele andere ondernemingen. Met deze reden heeft CSU hier enkele jaren geleden een nationaal event van gemaakt. Doet u ook mee?