Wat?

Met deelname aan de Nationale MeewerkWeek ervaart u hoe het is om daadwerkelijke op de werkvloer te staan. Van 25 september tot en met 29 september 2023 kunnen aangemelde directeuren, CEO’s en managers (minimaal) weer één dagdeel meewerken op de werkvloer. 

Reserveer in uw agenda en meld u alvast aan om te werken aan beter werk!

Maak hierbij tevens kans op een Business Vitality Boost

Deelnemende bedrijven maken kans op een Business Vitality Boost, waarbij professionals het bedrijf bijstaan op het gebied van bijvoorbeeld ergonomie, teambuilding en mindfulness. Grijp uw kans om te werken aan een verbeterde werkomgeving en het optimaliseren van de duurzame inzetbaarheid van uw grootste kapitaal: uw werknemers.

Initiatiefnemer Nationale MeewerkWeek

De Nationale MeewerkWeek is in het leven geroepen door schoonmaakorganisatie CSU. CSU organiseert sinds 2005 een eigen meewerkweek, en gelooft dat dit initiatief ook goed past in het HR-beleid van vele andere ondernemingen. Daarom is de Nationale MeewerkWeek inmiddels uitgegroeid tot een nationaal evenement. 

John van Hoof, voorzitter Raad van bestuur bij CSU (initiatiefnemer van de Nationale MeewerkWeek):

“Het klinkt logisch: medewerkers die elkaar vertrouwen, zich gezien en gewaardeerd voelen, presteren beter. Maar zeker nu we meer thuiswerken, staat dat gevoel van ‘verbinding’ behoorlijk onder druk. Werk aan de winkel voor de werkgevers dus, maar dat is geen gemakkelijke opgave. Want hoe zorg je er als leidinggevende voor dat die verbinding tot stand komt? Door je kwetsbaar op te stellen en open te communiceren. Openstellen als leidinggevende lukt alleen als we niet bang zijn om onszelf te laten zien. Dat vergt een andere manier van leiderschap dan we voorheen gewend waren. Leidinggevenden die niet worden vergeten zijn niet per se degenen die de meest inhoudelijke sturing hebben gegeven aan een team, het zijn degenen die oprecht geïnteresseerd zijn, het beste met het team voor hebben, medewerkers kunnen inzetten op hun sterke punten en het goede voorbeeld geven. In mijn rol binnen CSU kan ik alleen maar zélf het voortouw nemen om in contact te blijven met al onze medewerkers. Door zelf mee te lopen op de werkvloer is er tijd voor ruimte en direct contact, iets wat voor mij als voorzitter Raad van bestuur enorm waardevol is.”